CREATIEVE DUIZENDPOOT

Rob Komen is een creatieve duizendpoot, een alles-kunner. Noem hem dichter, schilder, fotograaf, beeldend kunstenaar of kijkdozen-maker…. Het maakt niets uit. Het doet hem allemaal recht. Kunstenaar, Rob Komen is kunstenaar. Dat dekt de lading… een beetje.

De ontvangst is warm en hartelijk. Schoenen mogen aan blijven. Zijn atelier is een slaapkamertje van zijn huis. Drie bij vier meter, hooguit. De aanblik is overweldigend. Duizenden attributen, boeken, schilderijen groot en klein, foto’s, tekeningen, penselen, potloden, verf in alle soorten, straatnaamborden, ansichtkaarten, foto nega- en positieven en meer en meer en nog meer. Het is duizelingwekkend, er komt geen eind aan. Een museum.
“Ik kan niets in dozen stoppen”, zegt hij, alsof hij wil vragen maar niet op de ‘rommel’ te letten. Er wordt een stoel vrijgemaakt. “Ik wil dingen graag zien, aanraken, alles heeft hier een verhaal.” Op de muur staat een kort gedicht. “Heb ik opgeschreven toen ik iemand verloor die mij dierbaar was.”

Expositie van Kijkdozen

Daarnaast een Christusbeeld, Nee, twee. Maar ook Boeddha’s, vogeltjes op een bureaulamp, een verdwaalde kroonkurk, een steen met voeten, twee componentenlijm, een achteloos afgegooide leesbril en een bord opgezette noedels met groente. En met een vork. “Van een Chinees gehad”, verheldert hij.

Op zijn reizen bezoekt Rob Komen graag musea. Overal waar hij komt koopt hij een potlood. Een deel van zijn verzameling, prijkt aan zijn muur.

Tijdens de maand januari 2015 exposeert Rob Komen zelf. In het Kruithuisje. Kijkdozen, schilderkunst en gedichten. Een veelzijdige man laat zichzelf zien. De kunstwerken en kijkdozen in het kruithuisje worden verkocht aan de hoogste bieder. De opbrengst schenkt Rob aan het Kruithuisje. Een mooi gebaar.

“Het gaat alweer,
het was de avondwind,
die schraal mijn ogen traande.”

Colofon

Fotografie:

Tekst:

Dank aan pin12.nl voor het sponsoren van deze fotoreportage:

banner Pin 12 webdevelopment SEO security

Alle foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik uitsluitend onder voorwaarden.