DE GELE BALLON

“Komen papa en mama al bijna”, vraagt ze. Samen met een groep andere kinderen krijgt ze de hele dag musicalles. Straks komen hun ouders kijken naar de uitvoering. Samen met broers, zussen, opa’s en oma’s en iedereen die wil. Het prentenboek ‘De gele ballon’ – dat ook ‘De blauwe auto’ had kunnen heten – vormt de rode draad op deze grijze zondag.

Dansend en zingend reizen de jonge acteurs de wereld over. Geen uithoek wordt overgeslagen. Ze vinden het heerlijk. Door gort droge woestijnen en dichtbegroeide bossen. Zingen met Koning Lowietje, de apendans en jagen op beren. Onvermoeibaar en steeds maar weer met een gulle lach. Moeiteloos gaan ze op in hun spel. Toch is ook een momentje van rust wel erg welkom. Een beetje knutselen dus. Je eigen ballon maken, van karton. Geel karton. Glaasje limonade erbij en dan…. de generale!

Zingen en dansen, de hele dag

Het gaat er stevig aan toe. Zingend klagen de kinderen over de door hun ouders gekozen pedagogische verantwoorde vakantiebestemmingen. Zweden, Hongarije en nog wat van die oorden. “We willen gewoon naar Frankrijk. Een camping met een zwembad en iedere avond disco!” schalt het koor. Tja….

Het is mooi om te zien hoeveel je in een dag kunt doen. Begeleiders die met enthousiasme en plezier de kinderen op sleeptouw nemen. Het spel als geen ander kennen en samen met de kinderen iets maken om blij van te worden. Zingen, dansen, toneelspelen en jezelf leeg laten lopen als een ballon. Heerlijk!

Colofon

Fotografie:

Tekst:

Organisatie:

Social Media:

Dank aan pin12.nl voor het sponsoren van deze fotoreportage:

banner Pin 12 webdevelopment SEO security

Alle foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik uitsluitend onder voorwaarden.