MOOI EN SFEERVOL

Vanaf 19 december is het weer te zien; Het Wintercircus van Circus Sijm in Heiloo. Een prachtige show in kerstsfeer. En hoewel dat sfeervol en sprookjesachtig is, is een circus veel meer dan alleen glitter en glamour. Ja, Circus Sijm is mooi, sfeervol, puur en gastvrij. En om dat zo te houden wordt er achter de schermen snoeihard gewerkt. Op- en afbouwen, toernee’s plannen, nieuwe acts instuderen, materiaal verzorgen, reizen van hot naar her, het is slechts het topje van de ijsberg.

Romantiek?

Is het romantisch? Ja, in zekere zin wel. Circus is vaak romantisch en avontuurlijk. En soms ook helemaal niet. Zoals bijvoorbeeld afgelopen zomer toen we een kijkje namen op de thuisbasis van Sijm in Langedijk. Even geen voorstellingen. Op adem komen voor de zomer.

Jasper Bolechowski trainde voor zijn nieuwe trapeze act. Niks romantisch aan. Gewoon beulen op een bedrijventerrein in een loods tussen plastic stoelen, een grasmaaier en een oude fiets. Geen publiek, geen tent, geen muziek en in plaats van de naar vers zaagsel geurende piste, een stenen vloer met olievlekken. Aan de wand, als een baken van trots, een poster van het Circus.

En nu, nu zijn ze er weer. De blauwe reclameborden decoreren de lantaarnpalen van de stad en de dorpen. Weldra worden de tenten gehesen en klinkt een, door oh’s en ah’s overstemd, “Hooggeëerd publiek”. Circus Sijm, een bijzonder en gastvrij circus waar je gemakkelijk van kunt houden. Het is er weer. De hele kerstvakantie. In Heiloo….

Colofon

Fotografie:

Tekst:

Locatie:

Circus Sijm, Broek op Langedijk

Organisatie:

Social Media:

Dank aan pin12.nl voor het sponsoren van deze fotoreportage:

banner Pin 12 webdevelopment SEO security

Alle foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik uitsluitend onder voorwaarden.